Boeken

Ik heb twee in Nederland uitgegeven boeken geschreven:
In 2015 zal mijn derde boek uitkomen, het zal gaan over (de psychologie van) Geluk. 

het_slimme_onbewuste  

 

Het slimme onbewuste

In 2007 kwam Het slimme onbewuste: Denken met gevoel uit, een populair-wetenschappelijk boek met veel psychologie en een beetje filosofie over het belang van het onbewuste. Het boek werd in het Duits vertaald en genomineerd voor de Eureka-prijs. Enkele citaten uit recensies:

“Dijksterhuis heeft een prettige en soms ook humoristische schrijfstijl. (...) Het slimme onbewuste leest vlot weg als een spannende roman, maar is tegelijkertijd voldoende wetenschappelijk.” De Psycholoog

“...met dank aan het onbewuste van Dijksterhuis. Het heeft een toonbeeld van een populair-wetenschappelijke verhandeling voortgebracht.” Trouw.

Het Slimme Onbewuste bestellen?
http://www.bol.com/nl/p/het-slimme-onbewuste/9200000007162508/

wijndrinken

 

De merkwaardige psychologie van een wijndrinker 

In 2011 publiceerde ik De merkwaardige psychologie van een wijndrinker, een frivool en persoonlijk boek over wijn, psychologie, en reizen, vooral in Frankrijk.
Een citaat uit recensies:

“Om met de deur in huis te vallen: in de drie jaar dat deze rubriek loopt is er geen auteur besproken die zoveel welbehagen aan het papier heeft toevertrouwd als Ap Dijksterhuis”. Olaf Tempelman in De Volkskrant.

De merkwaardige psychologie van een wijndrinker bestellen? http://www.bol.com/nl/p/de-merkwaardige-psychologie-van-een-wijndrinker/1001004011551494/